Een ontspannen geest in een fit lichaam 

Het unieke van Spiegel Energiek is de lichaamsgerichte aanpak, die zowel lichaam als geest herstelt om weer energiek te kunnen werken. Mijn werkwijze en filosofie zijn gestoeld op mijn kennis als fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en haptonoom.

Door de inspanningsfysiologie (de ‘harde’ feiten) te koppelen aan het lichaamsbewuste, haptonomische aspect (de ‘zachte’ waarheid), krijg je een compleet en duidelijk beeld van wat er met je aan de hand is, en wat je nodig hebt om te herstellen en gezond te blijven.

Deze combinatie van 'hard' en 'zacht' maakt dat je sneller en grondig herstelt.

 

Spiegel Energiek werkt met de 3 herstelprincipes:

1.   Op basis van lichaamssignalen leer je écht tot rust te komen. Je leert herstellen

2.   Op basis van lichaamssignalen en inspanningsfysiologie leer je je in te spannen, zonder je uit te putten. Je leert je uithoudingsvermogen te vergroten aan de hand van een persoonlijk trainingsschema

3.   Je leert 1 + 2 te vertalen naar jouw dagelijkse praktijk, waardoor je op ieder moment van de dag zelf werkt aan herstel en conditie opbouw! 1+2=3  

 

Jouw lijf is jouw spiegel!

 

‘Ik realiseerde me niet dat ik tegen een burn-out aan zat. Ik had veel emoties, voelde me labiel en had het idee daardoor mezelf te verliezen. Ik zocht hulp om uit het cirkeltje te komen van hard werken en troost-eten om mijn project te redden, en zo niet te hoeven falen tegenover mijn collega's. Door de combinatie van fysieke trainingen en leren voelen, heb ik mezelf weer teruggevonden en voel ik me fit. Het sporten en de aandachtsoefeningen helpen me om mijn eigen regie te houden. Ik sport nu drie keer per week, ben gaan schilderen en werk weer fulltime.’ D.D., Almere.