Halina

 

  foto Karin van der Spiegel

Coach, fysiotherapeut, bewegingswetenschapper, haptonoom.

Sinds 2005 help ik mensen op een lichaamsbewuste manier hun balans te herstellen, zodat ze gezond aan het werk kunnen gaan en blijven.

Ik ben praktisch en sta met beide benen op de grond. Ik houd ervan om samen te werken aan een haalbaar doel. Praten over verleden en toekomst vertaal ik direct in het voelen in het hier en nu. Zo voel je aan den lijve wat voor jou klopt en wat niet, waardoor je richting en vertrouwen krijgt in jouw herstel. 

De naam van mijn bedrijf Spiegel Energiek is ontleend aan mijn achternaam (Van der Spiegel), maar verwijst ook naar het lichaam dat als spiegel fungeert. Kun je zien/voelen wat je lichaam je te zeggen heeft? ‘Energiek’ verwijst naar de energieke manier waarop ik werk, maar ook naar het doel van de begeleiding: jou je energie teruggeven, en ervoor zorgen dat jij weer energiek aan het werk gaat.

 

'Achteraf ben ik te lang door gegaan. Met werken, maar ook mijn drukke leven privé. Pas toen het echt niet meer ging, heb ik mezelf ziek moeten melden. Ik viel letterlijk om!
De meest eenvoudige klusjes, kreeg ik niet meer voor elkaar. Mijn energievoorraad was zó ontzettend afgenomen, dat ik er 5 pauzemomenten voor nodig had, om een trap op te komen. Bij de meest simpele, dagelijkse activiteiten, was ik na 2 minuten volledig uitgeteld. Mijn hoofd was één wattenpot, ik kon mij slecht concentreren, niet de juiste woorden vinden en had op meerdere plaatsen pijn: schouder, hoofd, drukkend gevoel op de borst. En dan nog dat zware gevoel in het lijf, terwijl ik juist zo graag wat wilde doen!
Via de bedrijfsarts kwam ik bij Halina terecht. Ze is geen fysio-fysio, geen psycholoog, maar je kunt je geen betere wensen. Het is haar persoonlijke inbreng en de combinatie van sporten, luisteren én adviseren, waar zij zo goed in is. Gedurende het traject werd mijn geduld enorm op de proef gesteld. Iedere keer als ik te snel wilde gaan en dreigde mezelf voorbij te hollen, werd ik stil gezet. Of het nu een fysieke training betrof of een situatie uit de dagelijkse praktijk. Maar, ik leerde mijn grenzen voelen! Zo kreeg ik stap voor stap in de gaten wat ik echt moest doen om beter te worden.
Nu het traject afgelopen is, kan ik zeggen dat het me veel heeft gebracht: ik ben weer volledig aan het werk en voel me als persoon sterk. Ik weet wie ik ben, wat ik wil én wat ik kan (en niet kan). Soms moet je diep gaan, maar je komt er sterker uit! Dit geeft me zowel thuis, als op het werk een hoop plezier en rust'.
Ellie.