Samen op pad voor jouw vitaliteit

Een sessie...

bestaat uit inspanning en ontspanning om zowel je lichaamsbewustzijn als je energieniveau te verhogen. Een sessie kan zowel plaatsvinden in een behandelkamer met een hoog/laag bank, als in een rustige fitnessruimte, als buiten de praktijk in de natuur. Dat wat je ervaart bespreken we zodat deze ervaring beklijft en je deze mee kan nemen naar de dagelijkse praktijk.

 

Hoe ziet een hersteltraject eruit?

Na akkoord van jou en eventueel van je werkgever maken we een afspraak voor de intake. 

De intake geeft een beeld van jouw mentale- en fysieke gezondheidstoestand. Op basis van de intake kijk ik wat nodig is voor jouw herstel. Omdat iedereen verschillend is, zo ook de aanleiding van het energietekort, is het herstelplan altijd een op maat plan. 

Zo kan het gaan om een aantal sessies om weer beter in je vel te zitten, waarbij je ondertussen gewoon aan het werk bent. Het kan ook zijn dat je je ziek gemeld hebt en dat het traject bestaat uit energie-opbouw en terugkeer en opbouw naar werk.

 

Hoe wordt een hersteltraject vergoed?

In bijna alle gevallen (zowel preventief als curatief) wordt jouw hersteltraject volledig door de werkgever vergoed. In enkele gevallen worden de kosten verdeeld tussen de werkgever en de werknemer. Bij preventieve hersteltrajecten, kan het zijn dat de werkgever jouw persoonlijke scholings- of opleidingsbudget hiervoor gebruikt.

 

Kies een hersteltraject dat bij je past

Bij ziekte heb je als werknemer zelf inspraak om tot een passende oplossing te komen voor herstel. Veel werknemers weten dit niet. Dat is jammer, omdat op deze manier de juiste match wordt gemist, waardoor het herstel langer duurt dan nodig.

Investeer daarom de energie die je hebt in het vergelijken van verschillende aanpakken. Zowel de werkgever als jijzelf zijn gebaat bij een passend herstelplan!

 

Spreekt de aanpak van Spiegel Energiek je aan? Bespreek dit dan met je werkgever en/of bedrijfsarts. Samen is vaak makkelijker dan alleen.

 

'Toen mijn ex-werkgever een ‘standaard’ re-integratiebureau voor mij koos, miste ik de link tussen fysiek en mentaal functioneren. Ik heb Halina gevraagd of ik een korter, door mijzelf gefinancierd traject bij haar kon volgen. Een traject waarin ik leerde luisteren naar de signalen van mijn lijf, en stapsgewijs zou werken aan opbouw van mijn fysieke en mentale belastbaarheid. Dat kon. Halina bood me een op mij persoonlijk aangepast trainingsprogramma van 2 maanden. Het traject begon met een intake. Daarin ontdekte ik samen met Halina hoe mijn lichaam is als ik stil zit, en hoe ik mijn lichaam ervaar als ik mij enigszins, aardig en behoorlijk inspan. In de intake werd mij direct duidelijk dat ik snel angstig ben bij gewone gezonde inspanningssignalen. Door mijn burnout ben ik blijkbaar zo geschrokken van mijn lijf dat ik het spannend vind haar te voelen en een fikse lichamelijk inspanning als gevaarlijk ben gaan zien. Halina leerde mij rustig naar de signalen te luisteren en mijzelf gerust te stellen. Ik kon me al bij de intake fysiek veel meer inspannen dan ik dacht en tot nu toe deed. Het was een heerlijke ontdekking!
In de weken daarna kreeg ik 1x per week een trainingsinstructie van 1,5 uur en trainde ik 2x in de week zelfstandig m.b.v. een trainingsschema. Ik leerde op basis van mijn hartslag, ademhaling en lichaamsgevoel mijn conditie te verhogen en daarna mijn lichaam weer tot rust te brengen. De link tussen de fietstrainingen en mijn dagelijkse bezigheden was snel duidelijk. In mijn enthousiasme en haast om de training of de activiteit te doen, raak ik snel het contact met mijn lichaam kwijt. Ik ben ineens totaal gefocust op de hartfrequentiemeter of hang met al mijn aandacht in het prachtige natuurschoon van de bomen. Halina leerde me om met mijn lichaam en met de grond in contact te blijven. Zowel in training, als in werksituaties en in conflictsituaties. Nu weet ik beter wanneer ik een grens heb te trekken naar mijzelf en naar de ander. Het leuke van coaching door Halina is, dat ze je de kracht en wijsheid van je lichaam laat ontdekken en je laat voelen hoeveel stevigheid de grond onder je voeten geeft! Die wijsheid, kracht en stevigheid is er altijd en daar kan ik steeds weer naar terugkeren. Dus laat maar komen die nieuwe Lente, ik ben er klaar voor!' A. E.