Spiegel Energiek begeleidt werknemers bij het herwinnen van hun vitaliteit...

 

De aanleiding waardoor je steeds moe blijft en last hebt van energie tekort, kan heel verschillend zijn. Wellicht herken je je in één van de voorbeelden:

  • Je zit al een poosje niet lekker in je vel. Je voelt je niet tevreden, maar weet niet hoe je je situatie kan veranderen om je prettiger te voelen. En misschien weet je het wel, maar lukt het niet om de dingen anders aan te pakken. 
  • Je bent ziek thuis door burn-outklachten. Je voelt je moe en gespannen, maar ondanks het op-de-bank-zitten, kom je maar niet tot rust. Je slaapt niet goed, piekert, en blijft zo in een vicieuze cirkel doorrennen. Ondertussen word je niet beter en maak je je zorgen hoe je ooit weer je werk moet gaan oppakken.
  • Je hebt een (complexe) operatie achter de rug, en het herstel laat langer op zich wachten dan je had verwacht. In je hoofd ben je dezelfde gebleven, maar je lichaam voelt aan als een vreemde. Hierdoor voel je je onzeker. Je wilt herstellen, maar waar doe je goed aan?
  • Je bent een langdurige behandeling gestart, zoals bijvoorbeeld een chemokuur, of een nieuwe instelling van medicatie, en je vraagt je af hoe je ondertussen zo vitaal mogelijk kunt blijven.
  • Je houdt niet van bewegen, hebt daarom altijd niet veel gesport, maar voelt dat het je goed zou kunnen doen om je fitter te voelen. Hoe pak je dat aan? En hoe vind je iets dat bij je past? 

 

...om stapsgewijs gezond aan het werk te gaan en/of om prettig aan het werk te blijven.

 

 ‘In mijn werk werd ik geleefd door impulsen van buitenaf. Ik had geen zeggenschap over de kant die ik op ging. Dit voelde machteloos en onrustig. Ik werd er moe van, en startte een hersteltraject bij Halina. Het traject was voor mij als een masteropleiding. De herontdekking van mijn gevoel heeft me een extra verdieping gegeven in mijn leven, richting en houvast. De vermoeidheid is verdwenen en ik werk en studeer weer. Ik leef weer!’ I.L.